DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 03DveFotkiRGB DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 DANS arhitekti  hisa ljubljana 2016 19DSC08130 20DSC08112 21DSC08110 23DSC08096 22DSC08093

House VF

The VF House is a home to a family with three adolescent children and several pets. It took a whole decade from first sketches to actually building the house. The building permission only allowed construction on the southernmost corner of the plot. The living quarters are facing south while the service spaces face north. The large open plan space in the ground floor houses social areas on several levels with different ceiling heights. The intimate dining area has lower ceilings, the fireplace area is sunken and the living room is double height with stairs leading to the mezzanine. There is plenty of natural light coming from large south facing windows. They have timber exterior shading, creating interesting play of natural light and shadows. The mezzanine opens the views toward the Kamnik Alps on the north. The living room with the mezzanine serves as the transition area between common spaces and private spaces on the first floor. The bedroom and the children’s rooms are on the first floor. We also designed several diverse exterior spaces. On the southern side, there is a covered terrace, a swimming pool, a vegetable garden, an orchard, a meadow for playing and a parking space for the visitors. Further exterior spaces, such as the garage and the entryway, are on the northern side of the plot.

Location: Ljubljana

Client: Zasebni/Private

Project: 2002-2011

Built: 2014

Photo: Miran Kambič, archive

VrecarSituacija-ZaWeb2016 VrecarTloris-ZaWeb2016 VrecarPrerez-ZaWeb2016