Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017 Dans arhitekti  Soca Ljubljana 2017

Physiotherapy Pavilion

The annex of the therapy gym is designed in the narrow interspace between two wings as a distinctive building expressing itself in all three dimensions. It resembles a body which, having lain down on the 30-metre stretch between two existing buildings, branches into two offshoots once it reaches the park, each featuring a large window looking onto greenery. The facade is made of grey fibre cement panels; the 5th facade – the roofscape – is covered in pebble stone. The interior follows the elongated shape, which is appropriate for the organisation of two main activities, physiotherapy and occupational therapy. A pleasant atmosphere is created by plentiful and even lighting, including ceiling lighting, the variegated ceiling, views of tree canopies, and the tactility of wood surfaces.

Location: URI Soča, Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Client: University Rehabilitation Institute, Republic of Slovenia – Soča

Project: 2017

Built: 2017

Photo: Miran Kambič

PaviljonZaFizioterapijo_tloris

PaviljonZaFizioterapijo_prerezDans arhitekti Soca Ljubljana 2017Dans arhitekti Soca Ljubljana 2017Dans arhitekti Soca Ljubljana 2017Dans arhitekti Soca Ljubljana 2017Dans arhitekti Soca Ljubljana 2017Dans arhitekti Soca Ljubljana 2017